Mera mat

Alla fåglar som är hungriga är välkomna att ta del av det som bjuds. Här i Svarvhult ska ingen behöva vara hungrig. Ett varnande finger är dock katten Morgan (Mördarmorgan). Ett signalement är väl på sin plats. Han är röd och väldigt snabb, så se upp.



Julstämmning

Julen närmar sig med stormsteg och vi renoverar i den takt vi förmår. Det värsta är i alla fall gjort nu. Claes var tvungen att hacka ner en betongkula för att golvet skulle bli jämt. Cementdammet yrde och trängde igenom alla springor och dimman i vardagsrummet var säkert jämförbart med slaget i Lutzen.






Jag jobbar nu i helgen så häromdagen smygstartade jag och fixade till adventsljusstaken.




Cleas är också en julfantast och om jag inte minns fel så började han dricka lite glögg redan 1:a november.


Klockren logik från en tvååring

Undertecknad, dennes hustru och Grodan åkte ner till stan i söndags eftermiddag för att äta födelsedagsmiddag med "moffa" som fyllt år. Clara sitter som vanligt bak och sjunger "bä bä vita lamm", "Blinka lilla stjärna" (vrålar ut STJÄÄÄ'NA" och "Björnen sover" (samma sak på ordet Farlig...FAAAAALII"). I alla fall, rätt som det är så tystnar hon och tittar ut i snögloppet och säger "snö". -Ja, säger Anna, det är snö ute. -Snön smälter, säger Clara och Claes fortsätter med - Snön smälter för att det inte är tillräckligt kallt ute. Clara bekräftar med ett "ha".
Anna säger - När snön smälter så blir det vatten. Clara säger "ha" och Anna fortsätter, fast besluten om att nu testa om Clara snappat upp detta samband och frågar - Clara, vad händer när snön smälter? Clara svarar genast- Thothedilen thommer (krokodilen kommer)! Hon fattade alltså att när snön smälter så blir det vatten och eftersom Thothedilen lever i vatten så är det logiskt att det kommer just en sådan.
Rätt korkad fråga egentligen, det fattar ju vem som helst, till och med en tvååring.

//C


RSS 2.0