Fritz på utflykt !!

Så var det daxs igen för den årliga vaccinationen för missarna. Fritz stod först på tur och hade tid hos veterinären kl 10. För att vara säker på att han skulle befinna sig i huset lagom till avfärd så stängde jag kattluckan vid midnatt. Detta var något förbryllande för missarna som slog på luckan som vanligt men inget hände. Morgan som är en enveten katt fortsatte slå men la till ett ökat tempo. Honom hivade jag ut genom ytter dörren.

Fritz fann sig i situationen och låg hos mig hela natten. På morgonen satt han sig demonstrativt vid dörren och befallde mig att öppna. Jag fick muta med lite godis för att hålla honom på gott humör. Han avreagerade sig på Morgan genom att fnysa högt åt honom så fort han fick syn på honom. Morgan blinkade och fattade inte vad problemet var.




Efter tre försök och två smitningar lyckades jag få in Fritz i kattburen. Färden till Fyrfota tyckte Fritz inte om. Jag förklarade för honom att man måste åka till doktorn en gång om året så är det bara. Men det är inte lätt att resonera med en upprörd tre åring. Han jamade konstant och provade olika taktik allt från ynkligt jamande till mer bas röst. Inget hjälpte.

Väl framme satte jag buren på undersökningsbordet och öppnade luckan. Fritz tittade ut och kollade runt lite. När veterinären kom in så hoppade han upp på bordet igen och ville in i sin bur. Han lämnade efter sig spår av svettiga tassar och veterinären förklarade att detta gillade han inte.. No shit.

Fritz hade lite tandsten som vi ska hålla under uppsikt. Hjärta och lungor lät bra. Han vägde 4,7 kg. Och tillsist fick han en spruta mot kattsnuva och kattpest.


Kiani Beach Resort

Torsdagen den 4:e september åker jag och pappsen på en veckas restresa till Chania. Helt underbart !


Snabbfakta Grekland
Flygtid: ca 3 h 54 min
Avstånd: 2720 km
Tidszon: GMT +2.0
Nationaldag: 25/3 (Independence Day)
Befolkning: 10 miljoner
Högsta punkt: Mount Olympus, 2917 m
Lägsta punkt: Mediterranean Sea, 0 m
BNP per capita: $19000
Huvudstad: Aten
 
Vädret just nu

Temperatur: 31° C

Vind: 4 m/s nordöst

Uppdaterat: 10:50 UTC


I vackra Kalives på Chania-kusten ligger vårt nya och mycket fina SunGarden-hotell Kiani Beach Resort.

Kalives är en vacker pärla i gröna omgivningar, med tre floder som flyter fram och mynnar ut i havet. Här är tempot lugnt, gatorna smala och bebyggelsen charmig. Fina stränder och turkosblått vatten lockar till långa sol- och baddagar, och när du blir sugen på något gott finns det flera tavernor, barer och kaféer att välja mellan. Vill du se mer av ön – hyr en bil! Chania-kusten är full av små härliga badorter att stanna till på, och väljer du en längre färd kan vi garantera dig en mängd fina upplevelser.
Mmm vad det ser härligt ut. Hotellet ligger precis vid havet så jag kan glömma saker på rummet och bara gå och hämta och sen lägga mig i solen igen.





God Kväll

Avslutar dagen med ett "sparkling bath"  med väldoftande olja. Det är skönt att sjunka ner i det varma vattnet och koppla av. Claes är i Stockholm och jobbar så jag är själv med missarna. Tänkte passa på att äta lite bruna böner och fläsk till kvällsmat då detta inte alls faller Claes på läppen...Mums



Utflykt till Skene


Jag satte mig bakom rattmuffen på min skoda och drog iväg till Skene. Enligt min åsikt så finns det två roliga affärer i Skene. Visko och Skene Järn. Det blev oxå dagens mål. Visko har verkligen massor av skor nästan så att det blir jobbigt men bara nästan.

           

På Skene Järn stannade jag till för att få lite inspiration och inrednings ideér till våran övervåning. Jag hittade en metall Älg som jag genast kände att, -dig vill jag ha. Tänkte placera den i allrummet över sovrummsdörren. Den kommer matcha skogstapeten och bli grym.. Hoppas att Claes oxå gillar den.



Här är lampan som jag valt till allrummets fönster. Priset var något bättre på Skene Järn än på Idé belysning.


Hantverkare på G

Herrljunga ledstångsfabrik tillverkar precis de ni tror, -ledstänger till trappor och dyl. Vi ska göra våran trappa säkrare och snyggare. Men det finns många val att göra och jag vet inte vilket som är bäst/sämst...



Vänner på Besök.

Kul att träffa Laura igen. Hon bor annars i Australien sen nästan 10 år tillbaka. Nu kom hon hit för att gå på bröllop och passade på att gifta sig själv, coolt. Det är märkligt när man träffas det blir ju inte så ofta men vi fortsätter att prata och bubbla på som om vi knappt varit i från varandra, det är kul.
Eftersom jag är gravid och går hemma och slår dank så pratade vi lite om hur systemet fungerar i Australien och har du inget särskilt avtal som jag för står det så får du vara hemma med bebisen i tre månader och har lön då. Sen blir du av med jobbet om du vill vara hemma fortsättningsvis.
Vi har verkligen ett fantastiskt system här i sverige även om det verkar en smula krångligt med dagar hit och dit.

Laura Papp har nu blivit Laura Croft på nya äventyr i Australien....GRATTIS !!


Hej Hej !

Camilla en gammal kompis och numera kollega hälsade på idag. Hennes pojk Kalle är nu 2 och ett halv år. Jag tänkte för mig själv det verkar vara en trevlig ålder för ett barn. När ungen kan prata och berätta lite. Jag tror inte jag är någon spädbarns mamma. Men vi får se jag kanske aldrig vill gå till baka till jobbet mer.
Sen kom jag i gång och slipade trappan tills magen sa ifrån och då menar jag inte att jag var hungrig. Rörelserna är lite begränsade nu mera. Mitt midje mått är nu 114 stolta cm....
Hej hopp/Anna

Bygga nytt ...

Vi förbättrar och renoverar våran övervåning till vårat hus. Ett projekt som tagit ett par år men tanken är att det ska vara klart till bebben kommer vill säga lagom till Lucia.
Min lava lampa har nu fått en fin plats i allrummet.

Utkast: Trappan hemma ...

Trappan hemma ska slipas för att målas så småningom. Skönt att vi har en slipmaskin.

mmmm

Jag har ju fattat hur man lägger ut bilder bevisligen men var tar texten som jag skriver till bilden vägen ?
Den försvinner på något mystiskt vis. HJÄÄLP ...

Ja Nybörjare var det...

Det finns mycket att lära sig om hur man skapar sin blogg. Jag prövar lite olika saker och det går väl så där. Nu känner jag hur mitt dåliga tålamod visar sig. Önskar jag var lika bra som min kompis Ulle på det här.

Morgan

Morgan gömmer sig i Claes väska. Hoppas att jag får följa med till hans jobb.

Katten Morgan sitter som han vill !


Här bor jag !


Hej Hej Hej

Nu eller aldrig tänker jag. Är hemma och slår dank och väntar på att nio månader ska gå så där lagom fort. Och helst helt besvärs fritt. "TYP".
Varför inte starta min egen Blogg.
Nu så här när det är fyra månade kvar tills jag blir mamma finns det väl inget bättre att göra än att blogga.
Hej hopp /Anna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0