Clara på utflykt till pappas jobb

Vi tog oss en sväng ner till kontoret i eftermiddag för att kopiera upp några papper från försäkringskassan och hälsa på lite folk. Clara var i storform och bjöd generöst på sitt främsta partytrick "vampyren". För den som undrar vad "vampyren" är så innebär det i korthet att ansiktet skrynklas ihop så att ögonen blir smala streck och läpparna dras tillbaka så att alla fyra gaddarna sticker fram och så drar man av ett par rejäla väsanden. Fotot nedan gör inte riktigt rättvisa, men jag tror att ni fattar. Grymt kul partytrick (funderar på att testa det själv vid något tillfälle).



1:a Advent

Julgardinerna är uppsatta i köket och första ljuset tänt.



Jag har jobbat i några veckor nu och det är riktigt roligt. Det känns bra att jobba det är stimulerande på ett annat sätt.  Jag har dessutom hjälpt till att vaccinera mot svininfluensan på Bollebygds vårdcentral. Med andra ord har jag haft fullt upp och när jag väl kommer hem är det underbart att få busa med lilla Clara.
Tiden går fort nu och Clara fyller redan 1 år nästa vecka. Snart är det inskolning på dagis med allt vad det innebär, hjälp : )


En 10 kilos groda i torkskåpet!

Tidigt på morgonkulan hörs det klassiska och numera välbekanta pustandet och stånkandet som också varvas med det lika välbekanta, hackande "ehe ehe" "ehe ehe". Den samlade bilden står snabbt klar, Clara håller på med något upptåg och har drabbats av svår motgång! Mycket riktigt, i torkskåpet finner vi en liten surpuppa som inte kan resa sig raklång för att någon idiot har satt en massa pinnar i vägen. Bara en sak att att göra när pappa kommer; Fäll ut underläppen och se sur ut för att understryka allvaret! Det var aldrig aktuellt för Clara att krypa ur torkskåpet och sedan ställa sig upp. Nä, har man bestämt sig för att det ska gå så ska det gå!



Efter att ha spelat några spår från Deep Purples "Book of taliesyn" med Rod Evans i spetsen så var emellertid debaclet glömt och humöret åter på topp!

/C


Headbanging till runstensrock

Jag och Clara sitter och käkar frukost. Båda tycker att stämningen känns lite dammig och jag hänger på lite Týr på spotify och Clara börjar genast headbanga och piska hi-haten (genom frenetiskt vispa med ena armen). När låten "Brennevín" tar fart så ställer sig Clara upp i stolen och öser för fullt-  Den lilla skallen far fram och tillbaka så jag tänker att "shit, snart svimmar hon". Hur kul som helst och hade det inte varit för att jag var tvungen att kolla så att hon inte skulle trilla i golvet så hade nog jag svimmat av skratt...



Det ligger helt klart något i det gamla ordstävet "Rockers have more fun!"

/Claes

Tvättprogram för småbarn?

Jag funderar på om man ska köra småbarn på handtvätt 30° eller ullprogrammet? I morse körde jag Clara på skontvätt 40° och det funkade utmärkt, men på gränsen till för varmt.



Pilsner- Pizza- PS3

Anna jobbar, Grodan har kroknat och sover. En annan sitter och smakar på en kall pilsner, lyssnar på Kent på spotify och konstaterar lakoniskt att nu har man gått med i Facebook också... blev förresten smått rörd över att jag helt plötsligt blev bombad med kompisinbjudningar. Det var så att underläppen darrande av rörelse. Inget att göra, bara att "joina". Tack kära vänner för att ni pushat mig in i tvåtusentalet!
Nåväl, idag har livet förflutit i pappaledighetens tecken d.v.s. lugnt och skönt. Helskägget växer som sig bör och mysbyxorna hänger riktigt snyggt!! Daddyledighet rocks!
Dagens höjdpunkt får nog sägas vara kanelbullebaket. Det blev ett 70-tal små gulbruna godingar som blev till så nu finns det lite i frysen att bjuda på.

Grodan på upptäcksfärd

Den pappaledige sitter och kliar sig i helskägget och slötittar ut genom fönstret och funderar över vädret. Idag har det kört ihop sig illa när både soporna ska ut och tidningen ska hämtas...
Stillheten störs av ett fasligt pustande och stånkande - Det är Clara som klättrat in i köksskåpet för att få en stund för sig själv. Helt klart ett tilltag signerat Katten Fritz. Clara är ju inte dummare än att hon begriper att det lilla tjocka, grå djuret inte ser så välmående ut för intet så det han gör måste ju bara bra.




RSS 2.0