En sommardag

Vi vaknar klockan sju på morgonen glada och pigga. Välling är dagens första mål för Clara som förtärs medans jag tittar på morgonnyheterna.  Efter detta så är det vanliga bestyr fram till klockan nio då sömnen pockar på för Clara igen. Idag hade hon den goda smaken att sova i en och en halv timma.  Pigg och alert efter det sovpasset redo för att utforsak gräsmattan. Som enligt henne var gräslig...





Så var det dax för lite gröt.



Efter denna smått söliga tillställning så åkte vi ner till stan för att uträtta några ärenden.

På eftermiddagen passade vi på att slöa i skuggan på en filt.  Detta  var uppskattat även av Fritz som promt skulle böka och härja under filten.





Sen vart det bad lek och kvällsvälling. När hon fått i sig all välling så somnade hon i babysittern. Så var den dagen slut för lillan.  Själv ska jag äta lite sill och potatis nu det är smaskens.




Ny säng

Överansträngda muskler delvis utmattade så löd sjukgymnastens dom. Jag fick ett rätt enkelt träningsprogram som inte tar mer än 10 minuter. Just nu känns det faktiskt rätt så bra i ryggen så det kanske är på bättringsväg. Jag ska åka till Sängjätten idag för att beställa en ny säng till mig. Den har sju olika punkter för avlastning och kändes väldigt skön. Det gick alldeles utmärkt att liggga på mage i den vilket jag har saknat. Min gamla säng är väl för mycket hängmatta för att det ska fungera för det gör ont i ryggen.



 Jag fick ett sånt bra tips av Malin häromdagen. Jag var och hälsade på dem och gav Clara lite välling. Jag berättade att det blev vakum så snabbt i flaskan och då fick jag ta ut den ur munnen på Clara och så fick jag hålla på. Jaha sa Malin men du vet väl att du justerar flödet med hjälp av sugstycket skruva lite lösare då kommer det mer luft i flaskan och på så sätt underviker du vakum i flaskan. Mina ögon blev stora och jag blinkade, jaha hur vet man sånt. Malin ryckte på axlarna och jag prövade genast att skruva upp ett halvt varv, slurp sa det och så var vällingen slut.

Ont i ryggen

Nu har jag varit och handlat lite inför midsommar. Clara var på ett strålande  humör och räckte ut sin tunga till alla som ville se. Jag ska till sjukgymnasten på torsdag fm för att få ett bra träningsprogram för att stärka mina rygg och bukmuskler. Just nu känns ryggen inget vidare.

Skattepengar !

Det är nödvändigt med dyrt att serva bilen. Skodan har gått 2000 mil nu så det var dax för omsorg. Först ringde jag till Toveks och bokade in mig där. Där fick jag ett pris så det var ganska lätt att ringa runt till olika auktoriserade bilvärkstäder och kolla samma service.  Ett exempel var bromsvätskan som skulle bytas Toveks tog 900 kr för det och ett annat ställe tog 500 kr.  Jag fick ner priset med lite prutning en tusenlapp och ringde tillbaka till Toveks och jag blev faktiskt lite förvånad men de ville ha mig som kund så de matchade priset.  Så servicen blev nästan tusenlappen billigare och det är ju pengar jag kan använda till annat. Tex köpa böcker till lilla Clara.


Söndag vilodag ?

Det kändes i kroppen när jag gick och lade mig igår kväll. Förr kunde jag lätt sova till både tio och elva på söndagsmorgonen . Nu går jag upp kl 7 med tuppen. Klockan 10 drog jag igång gräsklipparen och klippte gräs i två timmar. Före det damsög jag övervåningen.  När sedan Clara sov 12-14 passade jag på att äta lunch och damsuga resten av huset slänga in en maskin tvätt och torka golven i köket. På eftermiddagen stoppade vi ner Clara i ryggsäcken och gick 2 km för att rösta till EU-Valet. Väl hemma hoppade jag in i duschen för tredje gången och gav Clara välling. Klockan 18 spelade jag en timma tennis som vanligt. Vid kvällsmaten hamnade jag i koma framför tv´n och njöt av att bara sitta still. Det var skönt att krypa till kojs och jag tänkte att imorgon ska jag ta det lugnt.



Lillan somnade i sin ryggsäck

Torktumlaroman eller nått...



Kors i taket nu har jag monterat ihop torkvindan jag tror att den ska se ut så här. Först satte jag den åt andra hållet mer som ett paraply men det kändes inte rätt.  Sen så letade jag reda på lite klädnyper och vipps så hängde jag tvätt. Det var första gången och jag kände hur min bästa vän torktumlaren gav mig onda ögat.  Men sol och vind är gratis här i Sandared så jag ska försöka använda torkvindan lite mer.



I helgen så oljade jag in våra utemöbler och tvättade räcket runt altanen. Flitens lampa har lyst lite på oss nu. Lilla Clara har under hela förra veckan sovit i två timmar 9-11. I morse var inget undantag och jag han tvätta färdigt altanen och som sagt var hänga tvätt ute för första gången.

RSS 2.0