Ultraljud !

Var på ultraljud idag och lyckades plåta det lilla livet.
Bebisen som finns i min mage ser ut så här just nu. Coolt som sjutton : )



Onsdag

Stora saker på gång i den gravida mammans liv. : )  Idag ska jag gå på min vanliga vattengympa halv två med pensionärstanterna. Det är inte dumt att vara viktlös i en timma. Sen klockan fyra kommer leveransen av vårat nya matsalsbord och sex stycken trendiga stolar. Det ska bli spännande hoppas verkligen att det blir bra. Något senare kommer en student från Borås och köper mitt gamla matsalsbord med fyra stolar för 10 kr.  Underbart att slippa köra det till tippen och så kommer det till nytta för en fattig student. Stolarna är ju lite rangliga men en student skiva ska det väl hålla för...


Fritz har pappa tid

Skönt att ligga inne på kvällen när det regnar och är mörkt ute.

Vintertid !

 

Och så är det dags för vintertid igen då.  I år 2008 inträder vintertid (eller normaltid som en del tidstalibaner gillar att säga) natten till söndag 2008-10-26. Då är det alltså dags att ställa tillbaka klockan en timme (till exempel från kl 03.00 till 02.00) vilket ger alla krogbesökare en timme extra att vara ute och parta på.

Ha en skön helg. /Anna


Bok tips !

Åsa Larsson - Till dess din vrede upphör.


"Luften och hans egna rörelser har rört upp så mycket slam inuti planet att han inte kan se handen om han håller armen utsträckt och lyser på den med ficklampan. Det är som att simma i en grön soppa.
   Han ser ingenting. Absolut ingenting. Han vet inte längre vad som är upp och ner.
   Linan som är fäst vid hans viktbälte fastnar lite här och där, i lastsurrningskrokar i golvet, i ett avslitet säte, i ett löst säkerhetsbälte. Överallt. Sedan börjar han simma på linan. Krockar med den. Fastnar i den. Den löper som ett spindelnät inuti planet. Och han hittar inte ut."

Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.
   Vad är det för gammal hemlighet de har kommit på spåren? Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut?
   En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Mella hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda.

Jag gillar Åsa Larssons böcker och kan varmt rekomendera den. Jag tycker att hon faktiskt bara blir bättre och bättre. Språket och historian utvecklar sig och det är kul.

Influensa vaccin.

Sjukdom. Nu är det influensatider och blir du smittad kan du räkna med en ordentlig infektion med feber, huvudvärk, ledvärk och halsont. Influensa behandlas i första hand med vila och rikligt med dryck. Det är även möjligt att vaccinera sig mot influensa i preventivt syfte.

Ja hurra jag klarar mig har varit och vaccinerat mig. Fint att vara lanstingsanställd då det var gratis.

Årets influensasäsong väntas bli värre än normalt. – Troligen är det AH3 som kommer att dominera i år, vilket innebär att den kan bli kraftigare än normalt eftersom den typen inte fanns över huvud taget förra året, säger Annika Linde, statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet. Influensastammen AH3 ger i genomsnitt fem dagars sjukdom och är den influensatyp som orsakar störst dödlighet bland gamla och sjuka. I mitten av oktober börjar landstingen erbjuda vaccinering av gamla och personer i riskgrupper.

 


Mitt i veckan !

  Nu är jag i vecka 32 och jag läser om barnets utveckling i Familjeliv. Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Den är lite konstig dra ner vätska i lungorna ?

Inte undra på att du känner dig jättestor — det är trångt därinne nu! Det ökade trycket på din blåsa kan göra att du måste stiga upp och gå på toaletten flera gånger på natten, vilket kan vara tröttande. Japp så är det känns som jag kissar jämt. Förmodligen ökar du nu i vikt med ungefär ett halvt kilo i veckan och hälften av det är bebisen, som under de kommande sju veckorna kommer att lägga på sig en tredjedel till hälften av sin födelsevikt. Eftersom bebisen nu lägger på sig fett börjar huden fyllas ut och bli slät och fin.



Jag har handlat det mesta av diverse prylar som behövs för att ta hand bebisen och det känns skönt eftersom jag upplever att det blir allt jobbigare att vara gravid. Sista veckan har jag märkt att benen börjar att svullna så jag borde väl ta på mig stödstrumporna.
Det mesta har jag handlat på blocket eller tradera. Marknaden är väldigt stor när det gäller barnprylar. Skötbordet traderade jag till mig och hämtade i Göteborg. Skötbordet är väl mer praktiskt än snyggt men jag är väldigt nöjd.


Men jag handlar inte bara på nätet nu säljer jag oxå. Har sålt gamla dvd-boxar av olika tv-serier som jag inte kommer titta på igen. Jag upplever att det går att sälja precis vad som helst. En kompis brättade att hon sålt sin gamla amningsbh, ja så jag tror att ni förstår.
Igår paketerade jag in mina sålda objekt för att skicka det med posten. Fritz var med och ställde till besvär. Han tyckte att embalaget skulle ha sig en omgång och började bita i det. Han blev snabbt "galen" och jag fick pötta ner honom från skrivbordet.

Hej Hopp : )

Trist att vara sjuk. Jag tycker nog lite synd om mig själv om jag ska vara ärlig. Men det verkar ju vara lite förkylningstider överallt. I tidningarna kan man läsa om hur du ska stå emot förkylningen ät si och så antioxidanter och x-tra zink. Det går nog bra för hälsokost affärerna.

 

Fritz är lite rolig han jagar ju som alla katter inte lika frenetiskt som Morgan men dock. Häromdagen hade han fångat en fågel och lagt i sin matskål. Det är då man som djur psykolog funderar kring vad betyder det här ?

  1. Han har käkat samma torrfoder i tre år. Vi köper en 15 kg säck och den säljs bara i kyckling smak. Så visst jag kan förstå att lite långrandigt måste det väl bli. Är det månne en uppmaning till att köpa en annan smak ???
  2. Tyckte han att det var för lite torrfoder i matskålen. Fritz vill att skålen ska vara överfull man får inte se botten då klagar han.
  3. Ville han visa sin lillebror Morgan att rätt plats att lägga infångat byte är i matskålen och inte under mattes och husses sängar...Då får jag tillägga att det har inte fungerat Morgan har ett bedrövligt bordsskick som enligt hans mening alltid ska ske under våra sängar.
  4. Var det helt enkelt en present till matte och husse för att visa oss sin kärlek.
  5. Fritz var helt enkelt inte så hungrig just då utan beslöt sig att spara bytet till senare?

 




Ja det finns en del att spekulera i har ni någon gissning så hör av er.

Kattmynta svårslaget : )


Vårat nya köksbord.

Jätte nöjd med köksbordet och stolarna. Det blev bättre än förväntat. Nu skulle jag vilja skaffa mig ett schysst matsalsbord med trendiga stolar till.


RSS 2.0