Snackar med sig själv !

Det går bra att ligga på magen en stund om det finns något roligt att titta på



Claes är i Norge och jobbar och kommer hem på onsdag.  Nu ett par nätter har hon sovit 10-11 timmar i sträck jag hoppas att det håller i.  Vi var ute på promenad idag och det var inte hennes sovtid.  Vagnen för henne betyder sova. Jäklar vad förbannad hon blev när jag försökte lägga ner henne i vagnen. Det slutade med att jag fick bära henne i babybjörnen i en halvtimma. Tur att Jolene hade packat med en. Så nu ska vi öva att vara vaken i vagnen så hon förstår att man kan göra båda sakerna.  Jag försökte förklara för henne att hon kan titta se sig omkring men ögonen knep hon igen och fräste av ilska.

Två steg fram och ett bak.




Nu är vi inne på 8:e dyget av sova hela natten kuren. Det är en process som sakta går framåt.  Dygn nummer 6 ställde hon väldigt mycket fråger.  Jag ser på mina anteckningar att jag ramsade 36 gånger den natten.  Hon vaknade vid 12 tillfällen och var arg som ett bi och gjorde "skorpionen" -som Claes uttrycker det. Kroppen blir som en banan huvet och fötterna i högläge. Jag låg i sängen och läste på i boken för att peppa mig själv och så fort hon vaknade var jag där och berättade att allt är väl och man sover på natten. Dagen efter var både jag och Clara rättså spaka men schemat föjde vi till punkt och pricka.  Lätt övertänd ramsade jag henne godnatt i går kväll och var mentalt förberedd på en tuff natt till.  Lilla Clara sov sin bästa natt so far. Nu känner jag att vi är på rättväg och jag älskar min egentid på kvällen.

SHN = Sova hela natten !

Ja så har vi börjat processen.  Igår kväll lade vi Clara för natten i sin egen säng och i sitt eget rum kl 19.  Egen säng har hon sovit i sen kanske två månader tillbaka. Laddade pålästa och taggade tjoade vi högt och skrattade med Clara i famnen hela vägen till sängen. Varför -jo det ska vara roligt att gå och lägga sig och sova. Hur gick det undrar ni väl?
Första natten gick nog som förväntat sov bra som vanligt de fem första timmarna men sen behövdes förklaringar för Clara varför man ligger kvar i sin säng.
-Alltså regel nummer ett ta aldrig upp henne när hon skriker trösta på plats. Sängen är en tryggplats inget du behöver bli räddad ifrån.  Ska bli spännande och se hur natt nummer två blir. Claes fortsätter även den här natten för får Clara syn på mig då kommer mat klockan garantera att ljuda.


Tripp trapp trull

Claes syster Katarina med dottern Elin och min svärmors mops Hero.



Clara saknar sin pappa

Claes är i Norge och jobbar den här veckan skickade över den här bilden på Clara så han inte glömmer bort oss.


Trädgårdsarbete

Jag krattar bort mossa från våran "mossmatta". Känns som ett oändligt arbete. Clara sov i sulkyn och katterna busade.
Härligt med lite vårvärme.


Rullgardiner.




Nu har vi beställt rullgardiner till allrummet på övervåningen. De blir inte röda som här på bilden utan svarta, väldigt sobert... :-). Det lätta randiga tyget är förenat i två lager och det ger en alldeles unik effekt. Jag kan styra ljusinsläpet genom att öppna eller stänga väven precis så mycket som jag önskar. Det var 4-5 veckors leveranstid men den som vänta på något gott..
Vi har inte haft någon tur med rullgardinerna till Claras rum. Det två första som jag kom hem med var trasiga i förpackningen. Kvittot hade jag naturligtvis slängt. Så åkte jag och Clara ner till Åhlen´s i tisdags och nu idag när vi skulle montera upp dem så var det ett hål i den ena.  Jag blev alldeles matt. Claes åkte ner till Åhlen´s igen utan kvitto och reklamerade.  Kvinnan vid disken muttrade och såg inget hål, men Claes avgjorde genom att säga att det syns väldigt tydligt när gardinen hänger mot fönstret. Att ha mage att stå och kommentera när kunden gjort två resor och fått tre trasiga rullgardiner av fyra möjliga...

 

Fullt upp

Dagarna flyger fram det går nästan lite för fort. Denna veckan har jag något inplanerat varje dag det är nästan lite stressigt. När jag berättade om min vecka för Claes så fnissade han åt mitt uttryck att det var fullt upp. Men det är annorlunda att vara hemma mot att jobba trots allt så ansvarar jag för hennes väl och ve. Det är matstund, sovstund, aktivitetsstund man ska ut och promenera det ska badas gullas och sjungas. Mitt iallt detta passar jag själv på att äta lite, blogga och vara social med mina vänner. Ni förstår fullt upp : ) Det är fint att leva nu !  Jag känner att det är väldigt roligt ialla fall för det mesta.  Har vissa funderingar under nätterna att prata allvar med lillan och förklara vikten av sammanhängande sömn.
 Inatt när hon vaknade och skrek vid två tiden så var jag så inne i min dröm och skriket fanns liksom med där.  Jag satte mig upp i sängen och pötte på Claes och sa -Du måste hjälpa mig jag fattade inte att det var Clara som skrek så följaktligen hade jag ingen aning om vad jag skulle ta mig till. Jag gick upp på toa det sitter i ryggmärgen sen min mor alltid satte mig där när jag gick i sömnen. Under toabesöket vaknade jag till och insåg att jag drömt. Förmodligen var hon lite hungrig så gav jag henne mat.

Idag hade vi mammaträff hemma hos mig. Kidsen satt på rad och vi drack kaffe och tjötade bort ett par timmar.


Blir lika bra på bild som sin mor....

MMM vilken goding jag är.


RSS 2.0