Sandared

Så var vi hemma igen den lilla minisemestern var över. Vi hade jättetrevligt på bröllopet och Clara busade i stugan med "Moffa" .



När jag gick hem från kalaset senare på kvällen såg jag flera paddor i allafall så trodde jag att det var paddor. Men senare så läste jag en artikel om käringön och deras unika djurliv.

De   flesta som gästat vår ö har vid något tillfälle träffat på den speciella grodan, mera bestämt den lilla stinkpaddan, som man oftast hittar i eller i närheten av en centralt belägen branddamm. Då ni hittar den - visa den stor respekt - för detta är sannerligen inte vilken ”groda” som helst. Den är nämligen presenterad i en helt egen doktorsav­handling vid Göteborgs universitet. För övrigt kan sägas att den är inte överdrivet sällskaplig - om man nu kan begära det av en groda. Man når lättast kontakt efter skymningen. Lycka till!  Ja så det var en stinkpadda jag fick äran av att träffa. Mötet verkade inte vara ömsesidigt för stinkpaddan hoppade i väg.


Käringön



Vy ifrån glasverandan.

Igår när vi kom hit så ösregnade det. Jag och pappa och Clara gav oss ut på en liten promenad mellan skurarna. Vinden ven och det började att regna igen. Det var rätt så skönt att vara inomhus trots allt och vi kopplade av i bubbelpoolen och frossade på färska räkor och havskräftor. (inte i badet)


Clara somnade på frukostbordet.


Idag är bröllopet och vigseln ska ske ute på klipporna om vädret tillåter. Claes och jag hoppas innerligt att Clara ska uppföra sig ordentligt och inte plåga livet ur "Moffa" så vi kan roa oss kungligt.

Bland bullar och barn

Så var klockan 19 igen. Friden har lagt sig och Clara sover för natten. En skön känsla av tillfredställelse fyller mig kan det vara alla mina nybakade kanelbullar eller bara det att livet är allmänt underbart. Clara har varit snuvig ett par dagar men det börjar bli bättre. I bland undrade jag vem som led mest av att se snoret rinna jag eller Clara. Hon jollrade inte glatt precis av att bli torkad under näsan.  Idag var det mammaträffarna som drog igång igen. Vi har haft en litet uppehåll nu under sommaren.  Det var kul att se alla barnen krypa omkring på golvet med allt vad det innebar. Clara var nöjd och stoppade som vanligt det hon kom åt in i munnen.
När jag bakade kanelbullar nu på eftermiddagen så kröp hon till kattmaten och grävde ner fingrarna bland kulorna och tja in i munnen. Nu står kattmaten på säker plats.


Sunkigt hotellrum

Dags att avsluta dagens värv med ett inlägg på bloggen. Stor framgång idag verkar det som. Bra magkänsla :-p.
Dock var det det var helt hopplöst att fixa hotellrum på våra vanliga avtalshotell när jag bokade resan i fredags. Det fick bli Comfort i stället för något av de andra. Funkar säkert lika bra tänkte jag, tak över huvudet, säng och och internet. Det är vad jag behöver. Jag kommer in i rummet och det luktar gammal brottarmatta.... sticker in näbben i badrummet - där luktar det gammal, sur Wettex-duk. Jag testar att stänga munnen, men lukten finns kvar. Hög sunkfaktor. Fan. Vilken bummer! Nåväl, trött som ett svin, men nöjd med dagens värv ska jag nu sova. Sängen är fräsch i alla fall, taket är tätt och internet funkar. Kunde varit värre...


//Claes

I full gång på jobbet igen

Semestern är slut heter det och faktum är att efter ett par dagar efter att sista BIB:en är uppdrucken och semesterkoman släppt så undrar man om man haft semester överhuvudtaget. Nu är det fullt pådrag igen och just nu sitter jag och filurar på Landvetter på väg till Oslo. Det blir en tvådagars sejour den här gången som vanligt och i eftermiddag ska vi intervjua en kandidat till platschefsjobbet. Spännande, för det är den funktionen som vi ännu inte fått till. I morgon kväll åker jag till Stockholm för en härlig dag med möten på torsdag.

Later...

//Claes

Semestern är slut

Claes och Clara tar sig ett kvällsdopp.


Tja så är vi tillbaka i vardagen igen. Idag har vi varit på BVC för att mäta och väga lilla skruttan. De gjorde även ett enkelt hörseltest som hette Boel. Jag trodde att vi skulle träffa någon som hette Boel men det var tydligen helt fel. Hon frågade om Clara säger DA DA DA... Javisst säger man ju lite stolt. Clara själv sa inte ett ljud under hela tiden.



Efter BVC gick vi till arbetsterapeuten och prövde ut en ortos till mig. Jag har drabbats av ett syndrom som heter Morbus De Quervain. Så nu är det avlastning som gäller. Förrutom på söndagskvällarna för då spelar jag tennis.


Hårt arbete för hemmansägaren i helgen



I de sista skälvande timmarna av min semester tittar solen fram och möjliggör effektivt utomhusarbete som inkluderar vistelse på taket samt målning.  I helgen har det således varit fullt pådrag. Vindskivorna på norrsidan är bytta och skorstenen är målad. Calle var uppe idag och hjälpte till att hänga upp vindskivorna ty ensam låter sig vindskivorna endast upphängas med stor svårighet. Tack Calle en proffsig insats, det är alltför sällan jag får uppleva sådant ;-).
I fredags upptäckte jag dessutom att rökgasröret som går från öppna spisen, genom väggen och in i skorstenen var helt sönderrostat. Jag svor tyst inombords vid denna sorgliga anblick. Var skaffar man ett sådant rör månne?

Nåväl, i förra inlägget berättade jag om stundande rävjakt och tävling. Jag kan kort meddela att jag reducerade rävstammen i Ulvestorp med en individ förra lördagen. Beträffande kuljaktstigen i Obbhult så gick det halvbra. Jag sköt  bort mig på två stationer, tappade 22 poäng totalt (118/140) och slutade på 18:e plats (163 skyttar). Det blåste mycket och var svårskjutet. Bäste man sköt 131 p så det var inga superresultat överlag. En riktigt rolig dag var det i alla fall.

I morgon börjar allvaret igen efter 5 veckors semester så det blir till att kliva ur kuvösen och börjar leverera igen. Det ska faktiskt bli kul att köra igång. Det har jag nog aldrig känt, men den här hösten har mycket spännande att bjuda på så den klassiska jobbångesten ligger - i vart fall i skrivandets stund - på en ganska låg nivå.

//Claes

Shopping, rävar och palmer !

Väckarklockan ringde enligt planerna klockan halv nio. Ingen vaknade pga att alla hade öronproppar för Anna snarkar. Vi snackar snarkar. Lätt yrvakna gick vi ner till frukost buffén som intogs under tystnad. Ja Anna och Gun var tysta men Malin pladdrade glatt!
 Vi tog bilen till shoppingcentret  Väla strax  utanför Helsingborg. 109 butiker under 1 tak. Helt perfekt! Efter vi ätit våfflor tog Anna livet av en räv.



Ikväll har vi ätit mat i Olssons skafferi som var en liten mysig Italiensk restaurang. Mätta och belåtna gick vi sedan till beachen. Så här fina var vi då!


Mini semester i Helsingborg

Den årliga tjejresan begav sig  i år till Helsingborg. Två nätter på hotell för att kunna koppla av ordentligt. Första stoppet på vägen var lunch på Laxbutiken utanför Falkenberg. Malin hade redan i Borås bestämt vad hon skulle ha för mat där. Väl framme i Helsingborg konstaterade vi att  vädret var ungefär som hemma småmulet och med regn i luften. Vilken "otur" vi får nog kolla lite i affärer och shoppa... Vi promenerade ner till gamlastan och utforskade omgivningen. Jag hittade den perfekta födelsedags presenten till Claes som fyller år den 5:e aug. Ska bli kul att se vad han tycker om den.



   På kvällen åt vi Tapas och planerade vad vi skulle hitta på för utflykter dagen därpå.

Jaktsäsongen har börjat



Äntligen första augusti! Det betyder premiär för räv och grävling så ikväll ska jag ut och locka på Sluge Mickel så får vi se. Jag har övat med harpipan så att Anna nästan blivit tokig. Jag är dock inte helt nöjd med  lätet ännu så det kan hända att jag struntar i harpipan och kör muspip istället. Jag har två bra ställen att välja mellan - vindriktningen får avgöra vilket jag börjar med. Hur som helst så ska det bli grymt skönt att komma ut i skogen ett par timmar i alla fall - räv eller ej.
I morgon bär det av till Obbhult (Varberg) för jaktfältskjutning och det ska bli grymt kul. Det är ju en bit att åka, men det är det värt.
Nu är det bara lite drygt två  veckor kvar till bockpremiären och sen rullar det på. En härlig tid vi går till mötes :-)

//Claes

RSS 2.0