Destination: Strömstad

Så är vi då äntligen på plats i Strömstad- Mitt ibland strandstekare och rika norrmän med vidrigt stora husvagnar (alla som har större vagn än oss betraktas med misstänksamhet). Det har ju varit en resa att ta sig hit och den började i slutet av april när vi bestämde oss för att hyra en husvagn för att kunna hälsa på Malin & Magnus som skulle bo i stuga i Strömstad en vecka. Resan kan i korthet sammanfattas med att vi skulle hyra en husvagn, som sedan blev att vi skulle köpa en "bättre begagnad" och som fortsatte med att Claes tog BE-kort och vi köpte en '08:a. Så kan det gå. BE-kortet  behövdes i alla fall för även de gamla parningsholkarna hade krävt det. Nåväl, förväntansfulla susade vi iväg i lördags och anlände till Garviks camping på Rossö fram på kvällskvisten. Vaktmästare Thomas dök upp och hälsade oss välkomna på bred värmländska(!) och visade oss vår plats som låg - ska vi säga- "lite in emellan". Thomas undrade lite om Claes skulle klara av att backa in vagnen på plats med bilen för om inte så hade han en "jipp".
-En "jipp"??
-öJa enöh sån häringa militärjipp då...
-Aha, jaja en jipp!
-Amän




Vi beslutade att pröva med Passaten först (Thomas hade gärna velat köra "jippen", det stod helt klart) och det gick bra att baxa in vagnen mellan tallar och stubbar. -Min man är inte bara en fantastisk älskare utan också en jävel på att backa med husvagn, som Anna lite kärleksfullt brukar säga.



Nåväl, vi trivs som fisken i vattnet, trots avsaknad av  WCT-overaller! Stränderna är toppen och det är härligt med rejäl sälta i vattnet.






I dag (tisdag) var vi ute på Sydkoster. Dessvärre var vädret sämre än vad vi hade räknat med. Det skulle regna, men vi hoppades på att det skulle vara i mindra omfattning och under kortare tid. Det regnade! Det var i alla fall varmt så det gick ingen direkt nöd på oss, men det är klart att efter ett par timmar i regn så börjar man bli lite nerkyld. När vi stod och väntade på färjan så sitter Clara ihopsjunken under sin kapuschong i barnstolen och säger ingenting. Claes böjer sig ner och känner på hennes fötter och frågar om hon fryser. Då höjer hon huvudet med sin "stoneface" min och pekar ut mot det grå havet och säger - Bada! Sannolikt var hon den enda av de ca 50 pers som stod på kajen som tänkte på det just då. Kul att hon gillar vatten i alla fall.

Nu är det kväll och Grodan har somnat. Mamma och Pappa ska käka middag för nu är vi sultna!

//C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0