I Reservhuvudstaden

Karlsborg! Namnet ligger som en klunk kall pilsner i munnen... Den gamla militärbyn på Vätterns västra strand bjuder på betydligt mer än kräkningar under intervallträningen och stukade fötter i linbanan. Här finns också en fantastiskt vacker natur och nästgårds ligger den gamla industrimetropolen Forsvik. Vi började dagen med en stadig frukost och sedan susade vi ner till turistbyrån för att förbereda för vår första Geocache!





Geocache-resan var på ca 25 km och bjöd på en riktigt härlig tur runt Bottensjön. Mycket vackert och dessutom perfekt väder med 22° och bris från sydväst. Det var en spännande och trevlig tur som bl.a. också förde oss genom nämnda Forsvik där vi tittade på det gamla bruket med sin vattenkraft (mumma :-) ), gjuteri och dessutom Göta Kanals äldsta sluss (1813).



Vi hade till och med tur att tajma in en slussöppning! Grodan ville springa omkring själv på slussvallarna och blev som vanligt skitförbannad när hon inte fick göra som hon ville utan måste hålla pappa i handen.



Geocache, utbrister någon! Vad är det!? Jo, det är det senaste inom outdoor recreation (säger Anna). Man tar sig runt en bana med hjälp av GPS där det finns "skatter" utlagda på vissa koordinater. I det här fallet var det 6 positioner som skulle hittas och skatterna bildade en kodad symbolserie som sedan avkodades med nyckel uppe på fästningen. Mycket dramatiskt!







Efter Geocachen var vi både hungriga och klibbiga så det blev ett kort pit stop på Sibylla vid kanalen och sedan drog vi ner till stranden och tog ett bad. Grodan fick hoppa från kanten av bryggan och var väldigt nöjd med detta. När pappa kastade henne upp i luften tjöt hon av förtjusning...



Reservhuvudstaden ja... Namnet kommer sig av att på tiden när det begav sig d.v.s i början av 1800-talet så ansågs en rysk invasion omöjlig att stoppa vid gränsen så ett starkt försvar inne i landet skulle finnas och Karlsborg skulle vid en sådan händelse hysa kung, riksdag och hela konkadongen. Sveriges andra huvudstad således. Man ska ju komma ihåg att 1809 hade vi precis fått på skallen av ryssarna i Finska kriget och förlorat hela Finland (och Åland) som varit svenskt sedan 1200-talet. En händelse vars minne firades (!!?) förra året. Sverige är sannolikt det enda landet i världen där man firar ett krigsnederlag och ett landavträde på ca 400 000 km². Nåväl, så är storyn i alla fall. Nu är det dags att ta kvällen. Grodan missade sin middagslur idag och vart r-ä-t-t- t-r-ö-t-t och däckade utan prut ovanpå täcket till sin säng. Vi får fixa till henne innan vi nattar oss.
Just nu sitter vi utanför vagnen och slappar och lyssnar på ett live-band från ABF som kör en räcka proletärvisor om hur jävligt allt är för arbetaren *suck*. Om de ändå kunde ta och riva av ett par gamla Johnny Cash dängor...

//C
Ps. Undrar om man vågar hoppas på en Fåret Shaun- The movie Ds.









Kommentarer
Postat av: Gunsan

Ah, det låter som att ni har det toppen, vilka UNDERBARA kort på er fotogenetiska dotter!! (Claes är fin han också)



Riktigt kul att ni testar geocaching, har varit sugen på det ett tag och tror att Teddy skulle gilla det som en gemensam aktivitet (Kombinera skog, teknisk pryl och en glad fästmö = toppen)



Själv sitter jag vid mitt skrivbord och har lunch på två ostmackor och surfar lite. Inte riktigt lika härligt men ganska ok.... Skönt att få ha det riktigt lugnt och skönt på jobbet.



Har flyttat ut till syrrans hur medans dom är på Öland denna veckan så vi kan ha lite sköna villa-på-landet kvällar med grill, öl och naturen runt knuten. Jag plockar svamp och Teddy retar ett par rådjur till vansinne med sin lockpipa. Lite olika nöjen... :-D



Ha det fortsatt toppen!



Kram kram kram

2010-07-28 @ 12:31:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0