Rundtur på fästningen och Grodan badar

Igår var vi uppe på fästningen igen och köpte in oss på en guidad tur. Guiden var lite nervös, men gjorde sitt bästa för att hålla hjorden samlad. Tyskarna hade fullt fokus att tajma sina översättningsband med var vi befann oss och under idogt fipplande med detta så drev de iväg ut i periferin och guiden försökte sig på ett par kaserngårdsryt för att få dem tillbaka. Tyskarna lystrande - nog mer till tonläget än språket-  och anslöt lydigt i leden igen (nervöst viskande sinsemellan om hur tusan de skulle få till synkningen av bandspelarna). Skit i det, alla vet ju att om kartan inte stämmer med verkligheten så gäller kartan. Verkställ!



I alla fall så hade de kryddat guidningen med en filmvisning med färgstarka namn som Stefan Sauk och Lena Endre i rollerna (hade Thor Modéen och Åke Söderblom varit i livet vid tiden för filmens inspelande så hade de varit självklara också). Storyn gick ut på att ryssarna hade anfallit och trängde in i landet och hotade Karlsborg. Det brôtade och levde och när det var som mest spännande så kände och meddelade Grodan att nu var det tråkigt! Kex funkande inte, viskande beskrivning om vad som hände funkade inte, sitta i mammas knä funkade inte... Allt var kass! Det fanns bara en sak att göra och det var att ta med Grodan ut på gården igen där hon genast glatt susade runt och kastade sig över stenar, pinnar och annat intressant som naturen hade att bjuda på.





Efter rundturen gled vi tillbaka till vagnen och käkade lunch. Eftermiddagen var kanon, varmt och med strålande sol. Vi låg på stranden hela eftermiddagen och Grodan visade sina talanger i vattnet.








Skitväder idag så vi skjuter ut oss från Karlsborg och drar till Linköping. Där blir det äventyrsbad i eftermiddag och i morgon skulle det bli bra väder igen så då tänker vi oss att åka till Bergs slussar.

Tjoo!

//C


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0