Geocaching i Ramnaparken

Tjohoo, idag klippte vi våra första geocachar. Vi tog den på galgbacken i Borås och den vid träbron över järnvägsspåren. Den första var en trevlig och lätt cache som det inte var några problem att ta sig till med Grodan. Den andra- träbron- var inte så knölig heller, men den är riktigt finurlig och seriöst ditlagd. Rekommenderas!
Efter framgångarna på cacheområdet så kände vi oss värda lite lunch så vi gick upp på "Ramnahöjden" (gamla hus och kyrkan) och åt korv med bröd. Riktigt bra, eller som man säger i Norge: Konge!



Vi hade tänkt att gå förbi fågelplatsen och mata svanarna lite (man fyller ju 40 i år så det är väl lika bra att börja öva). Clara började dock visa tydliga trötthetstecken genom att kategoriskt besvara alla frågor med "Neeeej, iiiinte" så det var redan hissat gult flagg när vi bröt upp från lunchen. På vägen ner mot fågelplatsen så kom vi att passera en lekplats och Clara satte hälarna i backen och krävde att få leka och visst, helt ok (beats feeding the birds liksom). Clara for runt bland gungor och redskap som en besatt i 20 minuter. Vi började då tycka att det var dags att dra vidare och började signalera detta till Clara som då bara ökade tempot och nu med en grön dödskalle ångades upp ur brallorna. Fågelmatningen ströks omgående ur programmet och vi koncentrerade oss på att transportera en dödstrött och tokförbannad tvååring som stank som ett utedass de sista fyrahundra metrarna till bilen.
Nu är det kväll och dags för mat och sova.

Vi avslutar med att gratulera Jörgen Brink till det andra raka Vasaloppsguldet. Han körde på 3:51:51 inklusive en dryg halvmil med en stav. En stark prestation konstaterar vi från bänken.

//C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0