Six-cache Hyssna

Enduroåkare talar om Sixdays och om hur hård den tävlingen är och nog är det tuffare än att plocka 6 cacher i Hyssna under en regnig eftermiddag. Analogin finns där dock, ute i skogen, antalet är 6, mental skärpa och närvaro krävs. Med det sagt så får vi komma till saken - Clara  behövde en ny säng så Blocket skannades efter en bättre begagnade Växasäng och se, det fanns en i Hyssna!
Vi hade ursprungligen tänkt oss en vildcamparhelg någonstans, men givet att vädret sög i hela den fria världen så fick det bli sängköp i Hyssna och då passade vi på att ta med oss fika och ta ett par cachar när vi ändå var igång. Vi gick ut hårt med en multi vid Hackabron i Glafsered och tog oss sedan neråt gamla kyrkan, Torshalls grotta och så vidare. Vid gamla kyrkan var det bröllop å färde. Det första vi såg på vägen ner var en blankpolerad nordsvensk häst, ett magnifikt djur och nog det största jag har sett (Som Anna sa  till mig vid ett tillfälle under vår första tid tillsammans :-) ). I alla fall, nere vid kyrkan så började det strömma till av diverse bröllopsdeltagare, allt från rangliga ungdomar med sina gamla konfirmationskostymer med för korta ärmar och byxben till kostymvana män med grå tinningar och stora magar. Upprisslade damer trippade över den våta gräsmattan och stack klackarna djupt ned i den Västgötska myllan vid varje steg. The Hillbillies med GPS i näven sågs som ett främmande -och inte helt välkommet- inslag i landskapsbilden, det var tydligt. Vi fixade cachen snabbt och lätt i alla fall och sedan kunde vi drypa av. På vägen upp mot downtown Hyssna fick vi se hästspannet och det var inte en utan två nordsvenskar förspända en liten sulky (som en V8 big block i en Trabant). En grann syn i alla fall. Efter lite ytterligare cachande i grannskapet så tog i oss bort till Kvarnen i Melltorp för att fika och ta en sista cache. Clara var i storform för hon fick korv och choklad och det fanns massor med leriga vattenpölar att hoppa i. En toppendag helt enkelt!



Efter fikat så var det då dags att ta sig ner till Kvarnens café och gissa vad vi ser där, jo hela bröllopsföljet på uppmarsch - Klockrent! Vi hade i alla fall ett par minuter att njuta av utsikten innan en stressad toastmaster började susa runt och hälsa folk välkomna (kanske hade varit läge att försöka bli inbjuden, men de verkade vara en tight bunch så det hade nog blivit svårt). Vi fick några bilder på vattenfallet i alla fall och det är ett vackert ställe som kan rekommenderas om man har vägarna förbi.





Notera stenmuren på bilden nedan, det är den väg som man normalt ska ta för att komma ner till cachen. Det föreföll emellertid direkt olämpligt- eller åtminstone som ett flagrant etikettsbrott att "ursäkta" sig fram genom hopen av bröllopsgäster för att komma dit. Vi fick helt enkelt går runt- över bron - till andra sidan Surtån och så fick Claes vada över till holmen. Tur att man var utrustad med stövlar med höga skaft!




När vadningen var avklarad så for vi iväg och  köpte sängen.

Clara sov i den i natt och uppenbarligen väl för inte förrän 07:11 gengjöd trakten av det sedvanliga primalvrålet "aaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa" i stigande och sjunkande ton. Det är Claras senaste påhitt för att vi ska vakna och på så sätt tycker hon sig har krattat manegen för en bra start på dagen.

//C


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0